Try this at home

 

            Iata ca vin si sarbatorile. O confirma si vremea de afara. Eu deja ma gandesc la bradul de Craciun. Si ma gandesc oare ce poate arata mai frumos in bradul de Craciun decat niste ornamente lucrate manual, de mana ta ori de manuta copilului tau? Ce zici, asa-i ca am dreptate? Si sincer, nici nu e asa greu. Hai sa-ti explic.

            Se ia o bucata de pasta modelatoare DAS, cateva bucati de sarma invelita in plastic, o canita cu apa si un spatiu de modelat. Modelarea pastei DAS lasa urme pe maini deci e bine sa fie si un prosopel la indemana. Dupa ce toate sunt pregatite se inmoaie bine pasta si se incepe modelarea.

            Pentru inceput se poate face  un model glob, adica o biluta in care se baga sarma pentru a putea fi atarnata in pom. Se face usor prin rotire intre palme. Dupa 24 de ore se coloreaza si avem primul glob facut de mana pentru brad.

                         Un alt model usor de facut ar fi un model de glob invartit. Cam despre ce vorbesc? Se face asa: se inmoaie bine pasta si se imparte in doua bucati. Fiecare bucata se ruleaza pentru  a se obtine forme de tub. Apoi acestea se rasucesc intre ele. Foarte important la modelarea pastei DAS e ca dupa ce a fost definitivat modelul acesta sa se inmoaie rapid in apa, iar dupa ce se scoate din apa sa fie netezit pana sa nu mai fie nici o crapatura.

Dupa ce forma se netezeste se lasa la uscat 24 de ore, apoi se picteaza. Cele doua forme lunguiete se coloreaza cu culori diferite, iar ceea ce iese arata cam asa. Ce zici, incerci?

            Pana data viitoare, spor in toate!

                           Dana

   (Mai multe articole si poze gasesti pe www.artadecasa.wordpress.com)