Cum poti sa iti amplifici inteligenta si creativitatea prin arta

 

Salut si bine te-am regasit si astazi!

Iti amintesti de o perioada din viata ta cand te simteai super creativ si cand voiai sa inventezi sau sa compui, sau sa scri sau sa pictezi.

Eu am avut perioada mea de creativitate maxima pe la 4 ani cand am reusit sa pictez toti peretii casei parintilor mei in mai putin de 30 de minute pana cand mama mi-a facut ceva de mancare. Apoi aspiratia artistica a mai slabit, am inceput sa visez la alte forme de arta ceva mai usor de inteles de catre muritorii de rand. Asa ca dupa episodul in care imi amintesc „bucuria” mamei cand a fost nevoita sa spele de carioca toti peretii, am lasat-o mai moale cu pictura modernista si cu decoratiunile interioare.

Dar…

de ce sa iti dezvolti creativitatea? De ce ai avea nevoie sa faci si altceva? De ce sa simti nevoia de a invata lucruri noi? De ce sa nu te multumesti cu viata ta asa cum e ea? De ce sa mai schimi ceva? De ce sa mai faci asta la varsta ta?  

Aceste intrebari mi le-am pus cand am reinceput sa recunosc in mine peste ani si ani ca ceva imi lipseste.

Raspunsul meu probabil ca este foarte subiectiv dar cauta in tine si o sa vezi ca simti ca vrei sa iti regasesti copilul magic din interior, ca o sa vrei sa il trezesti iarasi la viata si ca ai cautat acest lucru zi de zi si nu ai stiut cum sa faci sa se produca aceasta trezire.

Un alt motiv pentru care merita sa dai drumul creativitatii tale este acela ca persoanele creative poseda sau isi dezvolta multe caracteristici distincte care le diferentiaza semnificativ de persoanele care nu isi consuma creativitatea. In primul rand vei deveni mai independent, mai nonconformist in gandire si nu vei mai fi usor de influentat de altii, din contra tu vei fi cel care dicteaza trendul!

As putea sa vorbesc cu tine foarte mult timp despre creativitate, si sa nu ramai impresionat, asa ca, prefer sa iti spun cate ceva despre mine, concret, care poate te va face sa iti schimbi parerea.

Nu m-a caracterizat nimic de-a lungul timpului ca fiind o persoana creativa (si nici macar cineva), insa tot timpul am apreciat frumosul, arta in general (muzica, teatru, literatura). Nu am facut nimic timp de 30 de ani care sa imi dezvolte creativitatea.

Poate nu ai stiut ca am pornit tot acest proiect doar din pasiune si din dorinta de a face ceva deosebit prin care sa pot ajuta oamenii sa se regasesaca si sa se redescopere, incepand cu mine in primul rand.

Chiar eu am cautat la un moment dat acest gen de activitati, dar asa cum am mai zis, nu m-am regasit in ceea ce am gasit pe piata. Asa ca am pornit in acesata aventura in care creativitatea este moneda de schimb! Am invatat sa fac lucruri foarte frumoase cu care mi-am decorat casa, icoane pe sticla, portrete, diferite obicete handmade, decoratiuni, bjuterii, etc. Fac cadouri speciale si personalizate prietenilor (foarte apreciate). Ma simt mandra cand sunt laudate obiectele facute de mine. Ma mandresc cand le vad mirarea pe chip si ii aud intrebandu-ma: Dar de unde ai stiut?

Am stiut sa caut! Am stiut sa nu ma las batuta si am stiut sa cred in mine!

Vrei si tu sa te simti mandru? Vrei sa iti bucuri apropiatii cu diferite surprize? Hai la Epic Concept! Hai sa povestim, sa petrecem timp impreuna, sa invatam lucruri noi si sa ne redescoperim!

Imagineaza-ti cum ar fi sa iti spui in mintea ta „eu am facut asta”! cum te simti cand ceva e creat din nimic prin munca si concentrarea ta. Acum ai aceasta sansa sa exersezi alaturi de noi. Toti suntem inca la inceput.  Daca esti curios sa afli ce secrete se ascund in spatele micilor sau marilor creatii personale ale artistilor si daca vrei sa afli cum poti sa „furi” din talentul si experienta lor, te invit la atelierele Epic Concept.  

Astept sa imi scrii care a fost “opera de arta” din anii tai magici.

Fiti 8imisti!

 

Leave a Reply