Try this at home – Cosulet de hartie

Zilnic aruncam ziare, reviste, sau le tinem aiurea prin casa sa le mai rasfoim ocazional. De cate ori nu ne gasim cutia postala plina de diferite pliante? Ce-ar fi sa le transformam in ceva dragut si util?
Materiale necesare: ziare sau reviste, foarfeca, aracet, pensule pt intins aracetul, capsator, lac sub forma de spray, plus diferite articole pentru a infrumuseta cosuletul (panglci, pietricele, margele, sfoara, tempera, etc.)

Pasul I: rupeti paginile ziarelor/ revistelor si faceti-va un stoc consistent, cam 30 de pagini, dupa care impaturiti-le pe rand pe lung, apasand bine, cam la distanta de 2-3 cm.

Pasul II: dupa ce aveti un stoc de pagini impaturite, va apucati sa faceti baza cosuletului. In funcite de marimea bazei va fi si marimea finala a cosuletului. Luati o bucata de hartie impaturita si incepeti sa o rulati cat mai strans posibil, cand ajungeti la final lasati un pic nerulat si cu aracet lipiti urmatoarea bucata de hartie impaturita si rulati strans si tot asa, pana baza ajunge la marimea dorita de voi. Cand vreti sa incepati cu partile laterale ale cosuletului, urcati cu fasiile cativa mm, ca sa aveti de ce sa prindeti marginile, ca si in poza din mijloc. 

Pasul III: dupa ce ati terminat de rulat baza cosuletului incepti sa faceti partile laterale, care trebuie sa urce usor cu fiecare fasie de hartie impaturita de la Pasul I. Puteti folosi fie un capsator mai mare, fie tot aracet. Urcati usor in spirala cu fasiile pe care le aveti si le lipiti sau capsati de baza. La fiecare fasie mai urcati cate putin ca sa poate creste cosuletul in inaltime. Dupa ce cosul a ajuns la dimensiunile dorite, puteti sa pulverizati un lac transparent pentru o fixare mai buna si sa-l lasati la uscat 15-20 min.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

 

 

 

 

 

Pasul IV: o data cosuletul terminat, puteti sa incepeti infrumusetarea lui. Aici va folositi imaginatia si gusturile proprii.

 

 

 

 

 

 

Sugestii de intrebuintare:

 

 

 

 

 

 

Asteptam sa ne scrieti si sa ne ziceti parerile voastra!

Fiti 8imisti!

EC

 

Leave a Reply